(O´zbek) Ertapishar navlar

Извините, этот техт доступен только в “Узбекский”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

     Ўзбекистон пахтасининг жаҳон бозоридаги мавқеини мустаҳкамлашда Халқаро ўзбек пахта ва тўқимачилик ярмаркасининг аҳамияти юқор. Дунё миқёсида пахта бозори сиёсатини белгиловчи нуфузли анжуманлардан бирига айланган мазкур ярмарка ўн учинчи бор ташкил этилмоқда.Хусусан, Ўзбекистон қишлоқ хўжалиги илмий –ишлаб чиқариш марказида ҳам ярмаркага пухта ҳозирлик кўрилмоқда. Марказда 200 дан ортиқ нав яратилган бўлиб, селекционерлар янги нав яратишда энг аввало, бозор талабини ҳисобга олишиб, толаси пишиқ, узун, касалликларга чидамли, эртапишар навлар яратишга эътибор қаратилмоқда. Шунингдек, селекционерларимиз тола чиқишини 34-40 фоизгача, узунлигини 32-35 миллиметргача, битта кўсакдаги пахта вазнини эса 6-7, ҳатто 8-10 граммгача оширишга эришмоқда.Галдаги ярмарка илм-фан янгиликларини оммалаштириш, соҳадаги ислоҳотларни жадаллаштириш билан бирга, ўзбек пахтасининг дунё бозорига изчил кириб бориши учун замин яратади.

РЕКОМЕНДОВАТЬ ДРУЗЬЯМ

  • Вышел в свет

    2/2019

    № 2/2019

  • сделать заказ

    сделать заказ
  • Купить журнал

    PodpiskaПо вопросам приобретения журнала обращайтесь в отдел распространения и подписки редакции.

    Адрес:  г. Ташкент,
    ул. Ислама Каримова, 55.

    • Телефон:
    • (99897) 773-22-91.

    Также вы можете приобрести журнал в киосках города.

     

  • Подписка на журнал

    Подписка на журнал
  • ЭЛЕКТРОННАЯ ВЕРСИЯ

    ЭЛЕКТРОННАЯ ВЕРСИЯ
  • АРХИВ НОМЕРОВ ЖУРНАЛА

  • Контакты

    chekIn г. Ташкент, ул. Ислама Каримова, 55.

    mailSmall info@evu.uz

    phone+99871 239-11-25, +99897 773-22-91.

  • Подписка на новости

    Чтобы подписаться на наши новости, впишите свой e-mail
  • Любое воспроизведение или использование выдержек из публикаций может быть произведено только с письменного согласия редакции; при перепечатке материалов обязательна ссылка на источник.