(O´zbek) Bug‘doy o‘lim xavfini yo‘qotadi

Извините, этот техт доступен только в “Узбекский”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

     Олимлар кун давомида маълум миқдорда буғдой дони ёки нонини, ҳатто кепакни истеъмол қилиш инсондаги ўлим хавфи бўлган касалликларни даволаши мумкинлигини аниқлашди. Британия шифокорлари ўрганган ушбу факт The BMJ журнали ва EurekAlert нашрида баён қилинган.
     Буғдой, жўхори ва жавдар каби дон маҳсулотларини кунига 90 грамм миқдорида истеъмол қилиш юрак-қон томир касалликлари ва  юрак ишимиясини (19 %га), инсультни (14 %га), саратонни (15 %га), қандли диабетни (26 %га) ва нафас сиқиш касаллигини эса (22 %га )ча камайтиради.

РЕКОМЕНДОВАТЬ ДРУЗЬЯМ

  • сделать заказ

    сделать заказ
  • АФИША

  • Реклама

  • АРХИВ НОМЕРОВ ЖУРНАЛА

  • Контакты

    Узбекистан, 100000, г. Ташкент, ул. Матбуотчилар, 32

  • Подписка на новости

    Чтобы подписаться на наши новости, впишите свой e-mail
  • Любое воспроизведение или использование выдержек из публикаций может быть произведено только с письменного согласия редакции; при перепечатке материалов обязательна ссылка на источник.