Bug‘doy o‘lim xavfini yo‘qotadi

     Олимлар кун давомида маълум миқдорда буғдой дони ёки нонини, ҳатто кепакни истеъмол қилиш инсондаги ўлим хавфи бўлган касалликларни даволаши мумкинлигини аниқлашди. Британия шифокорлари ўрганган ушбу факт The BMJ журнали ва EurekAlert нашрида баён қилинган.
     Буғдой, жўхори ва жавдар каби дон маҳсулотларини кунига 90 грамм миқдорида истеъмол қилиш юрак-қон томир касалликлари ва  юрак ишимиясини (19 %га), инсультни (14 %га), саратонни (15 %га), қандли диабетни (26 %га) ва нафас сиқиш касаллигини эса (22 %га )ча камайтиради.

DO'STLARINGIZGA TAVSIYA ETING

Fikr bildirish

Email manzilingiz chop etilmaydi. Majburiy bandlar * bilan belgilangan

  • АФИША

  • Реклама

  • JURNAL SONLARI ARXIVI

  • Bog’lanish

    O’zbekiston, 100000, Toshkent sh., Oloy , 1

  • Obuna bo’lish

    Obuna bo'lish uchun o'z e-mailingizni kiriting
  • Любое воспроизведение или использование выдержек из публикаций может быть произведено только с письменного согласия редакции; при перепечатке материалов обязательна ссылка на источник.